Tijd..daar is veel te weinig van

Als ik je zeg dat er te weinig tijd is om zoveel leuke dingen te doen in dit mooie leven, ben je het dan met me eens?

Van het moment dat ik ben afgestudeerd en ben gaan werken voor mijn eerste echte werkgever, werd ik een workaholic. Met mijn eerste baan was ik altijd één van de eerste op kantoor en één van de laatsten die naar huis ging. Thuis probeerde ik tot midden in de nacht werk af te maken, wat uiteraard nooit lukte want de volgende dag en de dagen erna was er nog volop werk. Koffie vond ik voorheen vies, maar werd in die tijd mijn beste vriend en is nu nog mijn enige verslaving (naast werk en shoppen).

https://instagram.com/p/8DvQExt3C0/?taken-by=tiennetje

Eén keer in de zoveel tijd, zoals nu, krijg ik weer een ingeving, word alles helder en besef ik me weer dat het leven niet alleen uit werk bestaat. Ik beloof op zulke momenten dan mezelf weer, om van andere mooie dingen in het leven te genieten. Dit lukt steeds aardiger maar helaas verval ik nog wel steeds weer mijn oude gewoontes. Herkenbaar voor alle workaholics daar achter de PC 😉 ?

Het afgelopen jaar was erg hectisch met wel drie verschillende projecten die mij gemiddeld met 80 uur in de week bezig hielden. Sinds twee maanden is er een project afgerond en hou ik me met 60 uur per week zoet aan twee projecten. Ik merk dat ik niet meer zoveel aankan als voorheen, vroeger was dit een makkie. Ik begin erg moe te worden en besef weer dat het werk niet minder zal worden, maar dat het aan mijn eigen instelling ligt om iets minder te werken en iets meer te focussen op de andere leuke dingen die op mijn to do lijst (on-afgevinkt) staan.

Vandaag hoorde ik dat er een collega te horen heeft gekregen dat hij op zijn 44ste, in de bloei van zijn leven en carriere, niet meer lang te leven heeft. Vandaag besef ik me meer dan anders, dat het leven aan ons voorbij gaat, sneller dan je denkt. Het uitstellen van de leuke dingen op je lijstje kan, maar het leven wacht daar niet op.

Tijd om nieuwe plannen en voornemens te maken en ervoor te zorgen dat van nu af aan het leven echt niet alleen meer bestaat uit werk. Even kijken naar dat lijstje…iets met Nieuw Zeeland, Australië, Zuid Afrika..

Advertisement